Szabó-Pénzes Marcella, klinikai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus

Szabó-Pénzes Marcella vagyok,  klinikai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus.

2005-ben végeztem a Debreceni Egyetemen, 2009-ben szakvizsgáztam. Tudásom frissen tartása és munkám színvonalának megőrzése érdekében folyamatosan képzem magam továbbra is. 2005 óta dolgozom pedagógiai szakszolgálatban (régebbi nevén Nevelési Tanácsadó), főleg egyéni pszichológai foglalkozásokat tartok gyermekeknek,  valamint szülőkonzultációt, tanácsadást végzek, de tapasztalatot szereztem tanulási képességvizsgálatot végző bizottsági munkában is.

Munkám során először a szülő által jelzett problémáról egy kötetlen beszélgetés során alkotok képet. Amennyiben a körvonalazódó probléma megkívánja, úgy 4 alkalommal találkozom a gyermekkel, ezután a szülőkkel történő közös gondolkodás keretében beszéljük át a tapasztalatokat és a lehetőségeket. Szükség esetén pszichológiai megsegítést kezdünk, mely heti egy alkalmas foglalkozást jelent a gyermeknek. A folyamat során rendszeres szülőkonzultációt biztosítok, hangsúlyt fektetve a szülői kompetenciák erősítésére. Munkamódszerem igazodik a gyermekek érzelmi-és élményvilágához: kisgyermekekkel  játék-, mese-és kreatív módszereket használok viselkedésterápiás eszközökkel kiegészítve, nagyobbaknál előtérbe kerül a verbalitás és a kognitív elemek használata.

Három gyermekem van, így van saját tapasztatom is arról, hogy a gyermeknevelés minden szépsége mellett néha rögös út, ahol az ember sokszor váratlan nehézséggel szembesül.

A Belső Terem Pszichológiai Centrumban péntekenként dolgozom, a reggeli és délutáni órákban.

Időpont egyeztetés: 20/289-81-67 vagy szabopenzesmarcella@gmail.com

Ár: 10.000.-/alkalom