Szalai Dorottya, okleveles pszichológus, képzésben lévő családterapeuta, klinikai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus jelölt

Szalai Dorottya vagyok, okleveles pszichológus, képzésben lévő családterapeuta, személyközpontú tanácsadó jelölt, klinikai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus jelölt.

2020 óta dolgozom a BelsőTeremben, ahol van módom kamatoztatni a pályámon szerzett tapasztalatokat, ismereteket, és ezáltal segítséget nyújtani a hozzánk forduló felnőttek, gyermekek, és családok/párok életében, elakadásainak feloldásában. Többféle módszer, szemléletmód áll hozzám közel (pl. család – és párterápia, rendszerszemlélet, személyközpontú szemlélet, játékterápia), szeretem ezeket ötvözni, az egyének, családok működéséhez, temperamentumához, szükségleteihez illeszteni, az ő szemüvegükön keresztül is látni. Hiszem, hogy egy probléma, nehézség feltárásánál érdemes rendszerben gondolkodnunk, és annak mentén megértenünk a bennünk felhalmozódott gondolatokat, érzéseket, amelyek gyakran gombolyagszerűen gabalyodnak össze. És hiszem azt is, hogy az ilyen helyzetekben nem szégyen segítséghez fordulni, egy külső szem teljesen más szemszögből tudja megvizsgálni az adott helyzetet. Közös és kitartó munkával így új megoldások, perspektívák, normák alakulhatnak ki, és kapuk tudnak kinyílni. 

Mindig is kerestem a kihívásokat, nyitott voltam az új megtapasztalás felé, így az élet több területéről is sikerült tapasztalatot szereznem: az ELTE tanácsadás – és iskolapszichológia szakán végeztem; ebből kifolyólag dolgoztam gyermekekkel mind kórházi, mind intézményi (bölcsőde, iskola) keretek között, betekintést nyerhettem kreatív, gyakran ámulatba ejtő, csodákkal tűzdelt fantáziavilágukba. Az elmúlt években széleskörű tapasztalatokat szereztem családsegítő – és gyermekjóléti központban (gyermekek átmeneti otthonában) és országos/megyei szintű szakértői bizottságban (SNI). Jelenleg pedig egy vidéki pedagógiai szakszolgálat keretei között gyarapítom tudásom és tapasztalatom gyermekekkel és szüleikkel – nevelési tanácsadás, segítő beszélgetés és korai gondozás keretein belül. 

Felnőttekkel céges kultúra keretein belül indultak el közös folyamatok, amelyek egyaránt szóltak a magánélet elakadásairól, és a munkahelyi élet kihívásairól. Ebben segít jelenleg is zajló személyközpontú képzés során elsajátított szemléletem. Konzultáció keretei között pszichiátriai szempontból egészséges felnőttekkel dolgozom aktuális elakadásaik mentén (pl. gyász, elengedés, önismeret).

A BelsőTerem Pszichológiai Centrumban hétfő, kedd és szerdai napokon dolgozom, akár online formában is!

Ár:

  • Egyéni konzultáció – 12000 Ft / alkalom (45 perc)
  • Párterápia (kettős vezetés) 25000 Ft / alkalom (80 perc)

Bejelentkezés elsősorban emailben, az alábbi elérhetőségen:

  • szalai.dorottya.psz@gmail.com
  • (+36304696090)