Relaxációs és mesecsoport indul

Kedves érdeklődő Szülők!

Relaxációs és mesecsoport indul gyerekeknek 9-12 éves kor között.  Létszám: 4-6 fő. Csoportalkalmak száma: 5. 90 perc/alkalom, Csoport ára: 3500Ft/alkalom. Szülőkonzultáció/Előzetes szűrés: 8000Ft/50perc. Visszajelzés: 8000Ft/50 perc (5 alkalom után kérhető, folytatás esetén ajánlott)

Csoportfoglalkozás időpontja: kéthetente/péntek 17:00

Helyszín: 1161, Pál utca 38. (Belső Terem Pszichológiai Centrum

Csoportfoglalkozások időpontjai:

  • szeptember 27.
  • október 11.
  • október 25.
  • november 8.
  • november 22.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 22.

A csoportra jelentkezni a molnar.toth.bernadett@belsoterem.hu e-mail címen vagy +3670/2709310-es telefonszámon lehet!

Az első jelentkező számára a csoportfoglalkozás első alkalma ingyenes!

Kiknek szól a csoport? 

  • gyerekeknek, akik nehezen tudnak koncentrálni, figyelni, problémát okoz nekik, hogy rövidebb-hosszabb ideig elmélyüljenek egy-egy játékban
  • valamint, akik szoronganak, nehezen teremtenek társas kapcsolatokat, szociális készségeik fejletlenebbek
  • és indulatkezelési nehézségek esetén (impulzus kontroll nehézség)
Miről szól a csoport?
  • a mese és a relaxáció alkalmasak arra, hogy ezekben segítsenek a gyerek
    eknek, fejlesszék az elmaradt területeket, mélyítsék a figyelmet
  • maga a fókusz technika ötvözve a mesékkel igazán érdekes módszer, mely a gyerek számára is izgalmas, megtanulhatnak önmagukra és a másikra is odafigyelni, közben pedig meséket ismernek meg, és fejleszthetik szociális készségeiket
Mi a fókusz technika?

A fókuszolás Eugene T. Gendlin (ejtsd: özsén zsendlin) amerikában élő osztrák származású filozófus és pszichoterapeuta nevéhez fűződik. Alapgondolata, hogy ha képesek vagyunk a testi érzetekre odafigyelni, akkor többlettudás birtokába juthatunk.

Filozófiai alapja, hogy az ember önmeghatározásának középpontjában az átélés áll. Ez egy teremtő folyamat, amely során az egyén megéli létezését a ”most”-ban, átéli helyzetét az adott pillanaton keresztül. Az átélést pedig testileg érezzük, mintsem gondolnánk vagy kimondanánk.

Mindennapok folyamán számtalan inger – érzelem és indulat – fut keresztül testünk beidegzésén, melyek nem vonják magukra figyelmünket, azonban alapvetően meghatározzák állapotunkat. Fókuszolás folyamán ezek a mindennapokban láthatatlan testi érzések figyelmet kaphatnak. Lehetőségünk van rá, hogy ezeket a belső állapotokat közelebbről is megvizsgáljuk, és ráleljünk jelentésükre.

További információ: https://belsoterem.hu/cikkek/fokuszolas/

Részletes tájékoztató a csoportfoglalkozásról:

Ahhoz, hogy gyermeke részt vehessen a csoportfoglalkozáson, szükséges egy előzetes találkozás Önökkel, szülőkkel. Erre a találkozásra (előzetes szülőkonzultációra) több okból is szükség van. Az egyik, hogy megismerhessem Önöket és gyermeküket, a másik, hogy megköthessük a megállapodást (szerződés, elköteleződés 5 alkalomra) a csoportfoglalkozásokat illetően, illetve esetleges kérdéseikre válaszolhassak. Időtartama 50 perc, ára: 8000 Ft. A csoportfoglalkozás 5 alkalomra lett meghirdetve. Ez azt jelenti, hogy gyermeke 5 alkalommal kipróbálhatja a fókusz módszert, megnézheti, hogyan érzi magát egy ilyen csoportfoglalkozáson. Megérezheti annak fontosságát, milyen kellemes érzések tölthetik el, ha képes önmagára odafigyelni, a figyelmét saját testére összpontosítani. Átélheti a belső empátia pozitív hatását, ami fejleszti a külső empátiát is, a másokra való odafigyelés képességét. Az első 5 alkalommal a figyelem kap főszerepet. Ugyanakkor, mint minden pszichológiai módszernek és csoportfoglalkozásnak, ennek is csak hosszú távon lehet pozitív változást hozó eredménye. Amennyiben gyermeke számára megfelelő ez a csoportfoglalkozás (ez azt jelenti, hogy jól érzi magát, szívesen jön, esetleg már 5 alkalom is valamilyen változást eredményezett), a továbbiakban lehet beszélni az esetleges folytatásról. Mivel ez egy zárt csoport, a csoporthoz csatlakozás feltétele az elköteleződés minimum az 5 alkalomra. A csoportfoglalkozás ára alkalmanként 3500Ft.

Az 5 alkalom elteltével azoknak a szülőknek, akik igényelnek visszajelzést a foglalkozásokról a gyermeküket illetően, egy előzetesen egyeztetett időpontban rendelkezésére állok. Ezen visszajelzésnek egy tanácsadási óra az ára, azaz 8000 Ft. (50 perc)

Üdvözlettel:

Molnár-Tóth Bernadett

https://www.facebook.com/MolnarTothBernadett/

https://belsoterem.hu/munkatarsaink/molnar-toth-bernadett/

 

Szeretettel várom jelentkezésüket!

Üdvözlettel: Molnár-Tóth Bernadett

tanácsadó szakpszichológus