Relaxációs és mesecsoport indul dec.14-i kezdéssel

Kedves érdeklődő Szülők!

Relaxációs és mesecsoport indul gyerekeknek 7-9 éves kor között. Létszám: 4-6 fő. Csoportalkalmak száma: 5. 90 perc/alkalom, Csoport ára: 2500Ft/alkalom. Szülőkonzultáció/Előzetes szűrés: 6000Ft/50perc (az ár tartalmazza az első csoportfoglalkozás árát is). Visszajelzés: 6000Ft/50 perc (5 alkalom után kérhető, folytatás esetén ajánlott).

Az első 2 jelentkező számára a csoportfoglalkozás első alkalma ingyenes! (tehát a szülőkonzultáció + 1. csoport alkalom 3500 Ft)

Csoportfoglalkozás időpontja: péntekenként 17:00

Csoportfoglalkozások időpontjai:

  • 2018. december 14.
  • 2018. december 28.
  • 2019. január 11.
  • 2019. január 18.
  • 2019. februar 8.

Helyszín: 1161, Pál utca 38. (Belső Terem Pszichológiai Centrum)

Jelentkezési határidő: 2018. december 6.

A csoportra jelentkezni a molnar.toth.bernadett@belsoterem.hu e-mail címen vagy +3670/2709310-es telefonszámon lehet!

Kiknek szól a csoport?
  • gyerekeknek, akik nehezen tudnak koncentrálni, figyelni, problémát okoz nekik, hogy rövidebb-hosszabb ideig elmélyüljenek egy-egy játékban, állandóan izegnek-mozognak
  • valamint, akik szoronganak, nehezen teremtenek társas kapcsolatokat, szociális készségeik fejletlenebbek
  • és indulatkezelési nehézségek esetén
Miről szól a csoport?
  • a mese és a relaxáció alkalmasak arra, hogy ezekben segítsenek a gyerekeknek, fejlesszék az elmaradt területeket, mélyítsék a figyelmet
  • maga a fókusz technika ötvözve a mesékkel igazán érdekes módszer, mely a gyerek számára is izgalmas, megtanulhatnak önmagukra és a másikra is odafigyelni, közben pedig meséket ismernek meg, és fejleszthetik szociális készségeiket
Mi a fókusz technika?

Alapgondolata, hogy ha képesek vagyunk a testi érzetekre odafigyelni, akkor többlettudás birtokába juthatunk.

Mindennapok folyamán számtalan inger – érzelem és indulat – fut keresztül testünk beidegzésén, melyek nem vonják magukra figyelmünket, azonban alapvetően meghatározzák állapotunkat. Fókuszolás folyamán ezek a mindennapokban láthatatlan testi érzések figyelmet kaphatnak. Lehetőségünk van rá, hogy ezeket a belső állapotokat közelebbről is megvizsgáljuk, és ráleljünk jelentésükre.

További információ: https://belsoterem.hu/cikkek/fokuszolas

Részletes tájékoztató a csoportfoglalkozásról:

Ahhoz, hogy gyermeke részt vehessen a csoportfoglalkozáson, szükséges egy előzetes találkozás Önökkel, szülőkkel. Erre a találkozásra (előzetes szülőkonzultációra) több okból is szükség van. Az egyik, hogy megismerhessem Önöket és gyermekük nehézségét, a másik, hogy megköthessük a megállapodást (szerződés, elköteleződés 5 alkalomra) a csoportfoglalkozásokat illetően, illetve esetleges kérdéseikre válaszolhassak. Időtartama 50 perc, ára: 6000 Ft, mely ár tartalmazza az első csoportalkalom árát. Amennyiben a konzultáció végén úgy döntenek, hogy mégsem szeretnének folytatást, vagy szakmai szempontok alapján nem javaslom gyermekük számára a csoportot, ebben az esetben a konzultáció ára 3500Ft.

A csoportfoglalkozás 5 alkalomra lett meghirdetve. Ez azt jelenti, hogy gyermeke 5 alkalommal kipróbálhatja a fókusz módszert, megnézheti, hogyan érzi magát egy ilyen csoportfoglalkozáson. Megérezheti annak fontosságát, milyen kellemes érzések tölthetik el, ha képes önmagára odafigyelni, a figyelmét saját testére összpontosítani. Átélheti a belső empátia pozitív hatását, ami fejleszti a külső empátiát is, a másokra való odafigyelés képességét. Az első 5 alkalommal a figyelem kap főszerepet. Ugyanakkor, mint minden pszichológiai módszernek és csoportfoglalkozásnak, ennek is csak hosszú távon lehet pozitív változást hozó eredménye. Amennyiben gyermeke számára megfelelő ez a csoportfoglalkozás (ez azt jelenti, hogy jól érzi magát, szívesen jön, esetleg már 5 alkalom is valamilyen változást eredményezett), a továbbiakban lehet beszélni az esetleges folytatásról. Mivel ez egy zárt csoport, a csoporthoz csatlakozás feltétele az elköteleződés minimum az 5 alkalomra. A csoportfoglalkozás ára alkalmanként 2500Ft.

Az 5 alkalom elteltével azoknak a szülőknek, akik igényelnek visszajelzést a foglalkozásokról a gyermeküket illetően, egy előzetesen egyeztetett időpontban rendelkezésére állok. Ezen visszajelzésnek egy tanácsadási óra az ára, azaz 6000 Ft. (50 perc)

 

Szeretettel várom jelentkezésüket!

Üdvözlettel: Molnár-Tóth Bernadett

pszichológus

https://www.facebook.com/MolnarTothBernadett/

https://belsoterem.hu/munkatarsaink/molnar-toth-bernadett/